Kalender
Des5
Søndag, desember 5, 2021
12:00 Gudstjeneste
 
Des6
Mandag, desember 6, 2021
18:00 Stille retreat
Finn stillheten i kirkerommet alene sammen med andre. Kaffe og te står fremme til deg. En fin anledning for deg og Gud og en åpen Bibel.
 
Des8
Onsdag, desember 8, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 
Des12
Søndag, desember 12, 2021
12:00 Gudstjeneste
Des15
Onsdag, desember 15, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 

Guds nåde er nok

Mundal, Ingfrid
2015-06-17

Gud sier til Paulus i 2 Kor 12:9 at Min nåde er nok for deg!”

Hva betyr det at Guds nåde er NOK?

Hvis vi har NOK, har vi det vi trenger. Vi trenger vi ikke noe mer!

Det er den himmelske realitet for hver enkelt av oss!

Vi har alt vi trenger.

Du kjenner kanskje uttrykket ”all incusive”. I reiselivsbransjen betyr det at alle måltider er inkludert. I Guds rike betyr ordet ”alt” ALT!

La oss si at du ga meg en gave: Ei uke i Syden, fint hotell, all inclusive.

La oss si jeg hele denne uka ordner meg mat selv. Kanskje jeg har med knekkebrød og tubeost som jeg spiser til frokost. Og prøver å finne rimelige steder å spise lunsj og middag. I stedet for å spise på hotellet, det som allerede var betalt for, og allerede gitt meg.

Når jeg kommer hjem spør du meg hvordan ferien har vært. Du blir kanskje veldig skuffet når du forstår at jeg ikke benyttet meg av hele gaven du ga meg. Og jeg selv ville føle meg lurt som ikke hadde forstått hva som lå i gaven.

Jeg skulle ha hørt etter da du sa det var all inclusive, lest mer grundig på reisepapirene, spurt hva all inclusive betydde, eller googlet det, hvis jeg ikke forstod. I stedet strevde jeg på egen hånd med å få tak i noe som allerede var gitt, og betalt for.

Sånn er det ofte i livet med Gud også. Vi strever selv, prøver å få til livet. Mens alt egentlig er gitt oss. Vi trenger å lese teksten – Bibelen. Og vi trenger å be om større åpenbaring så vi skjønner gaven han har gitt oss!

La oss ikke være sånne som en gang kommer hjem og sier: Far, jeg forstod ikke gaven du gav meg. Jeg kunne ikke ta imot fordi jeg ikke forstod den. Derfor prøvde jeg å ordne livet mitt på egenhånd i stedet for å ta imot det du allerede hadde betalt for.

La oss ikke være sånne. La oss be om åpenbaring, søke Guds ord, for å forstå mer hva som ligger i denne gaven som Guds nåde er. Slik at vi kan ta i bruk HELE gaven han har gitt oss.