Kalender
Des5
Søndag, desember 5, 2021
12:00 Gudstjeneste
 
Des6
Mandag, desember 6, 2021
18:00 Stille retreat
Finn stillheten i kirkerommet alene sammen med andre. Kaffe og te står fremme til deg. En fin anledning for deg og Gud og en åpen Bibel.
 
Des8
Onsdag, desember 8, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 
Des12
Søndag, desember 12, 2021
12:00 Gudstjeneste
Des15
Onsdag, desember 15, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 

Du er viktig!

Mundal, Ingfrid
2014-02-27
Tenk deg at vi alle er med i et filharmonisk orkester!...

Tenk deg at vi alle er med i et filharmonisk orkester. Vi har alle forskjellige roller i dette orkesteret. Noen spiller fiolin, andre kanskje cello, kontrabass eller triangel. Det spiller ingen rolle hva vi spiller, det viktige er at vi følger med på dirigenten og gjør det vi skal, til rett tid. Ellers blir det dårlig med harmonien. Det låter ikke bra, rett og slett.

Kanskje vi noen ganger føler at vi får for lite spilletid. Eller at noen andre tar «for mye plass» slik at vi ikke slipper til slik som vi ønsker. Men selv om vi er forskjellige og har forskjellige roller, er ingen mer eller mindre viktig. Om det så er «bare» triangelet jeg spiller: dersom mine bidrag uteble, var det noe som manglet i harmonien.

Hvem er så dirigenten i dette bildet? Det er Han som skapte oss. Han som tenker bare gode tanker om hver enkelt av oss. Han som ser oss, kjenner oss, elsker oss.

Jeg sier ikke at vi er Hans nikkedukker som ikke har noe valg. Hans Pinocchio, tråddukka som ikke kan gjøre noe av seg selv. Han har skapt oss med fri vilje. Men når det står i Bibelen om Hans store kjærlighet til oss, tenker jeg at vi ikke trenger å være redd for å la oss lede av dirigenten. Harmonien blir best da. Musikken stemmer da.

Og hver enkelt av oss er viktig med den rollen vi har i orkesteret!