Kalender
Des5
Søndag, desember 5, 2021
12:00 Gudstjeneste
 
Des6
Mandag, desember 6, 2021
18:00 Stille retreat
Finn stillheten i kirkerommet alene sammen med andre. Kaffe og te står fremme til deg. En fin anledning for deg og Gud og en åpen Bibel.
 
Des8
Onsdag, desember 8, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 
Des12
Søndag, desember 12, 2021
12:00 Gudstjeneste
Des15
Onsdag, desember 15, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 

Takknemlighet

Mundal, Ingfrid
2014-06-15
"Takk Gud under alle forhold"

I lys av forskjellige utfordringer som florerer på sosiale nettverk for tiden, har jeg lyst å dele noen tanker om takknemlighet.

En av de nye trendene på facebook er å finne tre ting å være takknemlig for. Dette er ikke et nytt fenomen, noe som er startet på sosiale medier. Det har faktisk sitt utspring i positiv psykologi. En studie gjort med mennesker som slet med depresjoner, viste at de som lette etter noe å være takknemlig for midt i sine tøffe dager, ble friskere! Graden av depresjon og håpløshet, sank betraktelig ved å snu fokuset fra det negative til det positive.

Så når Bibelen sier: «takk Gud under alle forhold!» (1 Tess 5:18) – så er det verdt å tenke på! Under alle forhold i livet går det an å finne noe – lite eller stort – å takke for! Om vi ikke skulle komme på noe annet, kan vi takke for korset, for frelsen. Eller så kan vi lete etter de små skattene i hverdagen, det vi ikke ser ved første øyekast. De finnes der, også på de tøffeste dagene.

Noen har sagt at: «Den som er takknemlig for lite, har mye å være takknemlig for.»