Kalender
Des5
Søndag, desember 5, 2021
12:00 Gudstjeneste
 
Des6
Mandag, desember 6, 2021
18:00 Stille retreat
Finn stillheten i kirkerommet alene sammen med andre. Kaffe og te står fremme til deg. En fin anledning for deg og Gud og en åpen Bibel.
 
Des8
Onsdag, desember 8, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 
Des12
Søndag, desember 12, 2021
12:00 Gudstjeneste
Des15
Onsdag, desember 15, 2021
13:00 Bønnemøte
Bønn hver onsdag. Ta kontakt med pastor Grete; Sted kan variere mellom kirka, bønnetur eller zoom.
 

Gi akt på Guds under

Mundal, Ingfrid
2014-09-07

Jeg leser i Forkynneren for tiden. Det er litt spesielt å lese fra Salomos visdom. Denne boka i Bibelen kan nemlig virke litt dyster. Salomo snakker om at alt er tomhet, livet er strevsomt, meningsløst, alt er «like forgjeves som å gjete vinden» (Forkynneren 2:11).

Men så slo det meg, mer enn noen gang før når jeg har lest disse kapitlene, at dette er gjenkjennbart for oss i 2014. Vi lever i et stress i hverdagen, det er alltid noe vi jager etter. Og alt er kanskje ikke like fruktbart. Kanskje livet mange ganger, og for mange som lever midt i tidsklemma, kan oppleves som tomhet.

Så tenkte jeg på noe jeg leste i Jobs bok for ei stund siden. «Stans og erkjenn Guds under!» (Job 37:14). Eller som det står i en annen oversettelse: «Stå stille og gi akt på Guds under!»

Vi trenger å stoppe opp mer. Jeg tenker i alle fall det om mitt liv. Jeg trenger å stoppe opp oftere. Stå stille og lytte og se. Hvilke under har Gud for meg denne dagen? Hva kan jeg høre, se, erfare med Ham, dersom jeg tar meg tid til å stoppe opp?

Hvor kan jeg høre Guds stemme, og få erfare noe av Hans under, som er ment for meg i min hverdag? På morgenen med kaffekoppen og Bibelen? Ute i naturen? I bilen på vei til jobb, mens jeg bruker tida i bønn? Eller ei stille stund på kvelden?

Hva fungerer for deg, for å overvinne noe av stresset du kan kjenne på i din hverdag? Det er verdt å stoppe opp og gi akt på Guds under i ditt liv!